Produser din egen strøm på taket med solceller
En bærekraftig og langsiktig investering. Det viktigste tipset er å bruke strømmen når sola skinner!
Vi er nabolagets totalleverandør av solcellepanel og hjelper deg gjerne med å finne løsningen som passer din bolig og ditt forbruk. Det er viktig å ha i bakhodet at det ikke blir lønnsomt den første perioden, men på sikt både vil være bra for miljøet, og pengboka di.
Hvor mye strøm kan man egentlig generere ved å ha solcellepanel? Hvordan fungerer det, og hvor mye kan du ha?
Her er det ingen fasitsvar. Det viktigste er å kartlegge godt, både behov og muligheter med tanke på solretning og takflate. Vi er hjelper deg å finne ditt potensiale med solcellepaneler på taket. Med lang erfaring i energibransjen, og dyktige elektrikere på laget skal vi sammen finne den optimale løsningen for deg.
Ofte stilte spørsmål
Kjøper du et solcelleanlegg av NEAS vil vi hjelpe deg med å tegne en plusskundeavtale. En slik avtale vil gi deg betalt for overskuddsstrømmen din. Alternativt finnes også batteri. Men det er ikke lønnsomt for eneboliger ennå.
Produksjonen er mindre i vintersesongen, men solcellene produserer så lenge det er lyst ute og så lenge de ikke er dekket med snø eller is.
Det produserer mest når sola er oppe, men anlegget produserer også strøm så lenge det er lyst ute. Da er det også produksjon i anlegget når det er overskyet.
Det er 15 års garanti på solcellene, og fem års garanti på inverteren( man kan kjøpe forlenget garanti på inverter ). Garanti på installasjon og utstyr er i henhold til forbrukerkjøpsloven. Solcellepanelene er testet i en livsyklus og kommer til å produsere i lang lang tid samt at de har en produksjonsgaranti på hele 80% av opprinnelig effekt i 25 år.
Vi kommer på befaring og gir et tilbud. Etter at du har akseptert tilbudet vil vi avtale en dato for montering, leveringstid kan variere, men går som regel på 3-8 uker.
Ja. Bruk følgende regnestykke. Pris solanlegg / (forventet årlig produksjon x strømpris) = antall år før solanlegget er nedbetalt. Pris pr.kWh varierer i dagens strømmarked, men Enova bruker i dag 1,- i sine beregninger.
Selve anlegget vil vare i 30-50 år, noe hytteanleggene som har hatt solceller i lang tid viser.
Vekselretteren, også kalt inverter, omformer likestrøm til vekselstrøm slik at strømmen kan brukes i hus og hjem.
Dette varierer fra område til område. Ta alltid kontakt med byggesaksbehandler i din kommune for å få informasjon om lokale bestemmelser.
I Norge har vi så ren luft og nok regn til at det ikke er behov for mye rengjøring. Regnet tar unna det meste. Det du imidlertid bør se etter er om det ligger greiner, mose, fugleskit eller annet smuss på panelene. Gjør det det holder det med lett spyling med feks hageslangen.
Det er mest å tjene på å bruke den egenproduserte strømmen selv. For å velge riktig størrelse på anlegget anbefaler vi å se dette opp mot strømbehovet. Vi i NEAS kan hjelpe deg med dette!
Ja! Enova har gode støtteordninger for solcelleanlegg. Se enova.no for nærmere detaljer.
ENOVA-støtte
Ved installasjon av solcelleanlegg gir Enova 7.500,- i støtte, og 1.250,- per kWp installert effekt – opptil 20 kW.
Dette betyr at du kan få inntil 32.500,- totalt i støtte for å ta et langsiktig smart valg!
Enova redusererte støtten til solcelleanlegg fra 1. oktober 2023. Støtten ble endret fra 2.000 kroner per kW installert til 1.250 kroner.